Следвайте Гласове в Tesla е напът да запише най-слабото си представяне

...
Следвайте Гласове в Tesla е напът да запише най-слабото си представяне
Коментари Харесай

Tesla се насочва към най-лошата година на акциите си в историята

Следвайте " Гласове " в 
Tesla е напът да запише най-слабото си показване на борсата в историята си, защото вложителите са обезпокоени от придобиването от Илон Мъск на собствеността върху Twitter, от намаляващото търсене на електрическите автомобили на компанията и спадовете на по-широкия пазар в среда на по-високи лихви, написа Wall Street Journal.

Спадът в цената на акциите на Tesla бележи внезапен поврат за най-високооценяваната автомобилна компания в света. Производителят на електрически автомобили беше един от най-големите спечелили в автомобилната промишленост от 2020 година насам – интервал, белязан от дефицит на чипове, нарушени вериги за доставка в международен проект и затваряне на фабрики поради COVID-19.
Компанията е изгубила към 70% от цената си от момента, в който акциите ѝ доближиха исторически връх през ноември 2021 година Несигурността за международната стопанска система се задълбочава и потребителите имат все по-голям избор на електрически автомобили от други компании, което поражда опасения на Wall Street, че може да се наложи Tesla да пожертва равнището си на доходност, с цел да задържи темпа си на напредък.
Спадът в цената на акциите на производителя на електрически автомобили надминава по-широкия пазар, както и доста от съперниците му, макар че някои стартъпи за електрически автомобили се показват по-слабо.

Tesla навлезе в 2022 година от позиция на мощ, подкрепена от по-добрите от упованията резултати по време на пандемията от COVID-19 и мощните цени на колите.
Компанията реализира над 10 поредни рентабилни тримесечия, което оказа помощ на производителя на електрически автомобили да натрупа запас от близо 20 милиарда $, конкурирайки резултатите на някои от обичайните автомобилни компании.
Wall Street снижи упованията си за растежа на Tesla тази година след продължителното затваряне на най-големия цех за сглобяване на коли в Шанхай поради COVID-19.
Сега растящите лихви и несигурността за международната стопанска система провокираха опасения, че търсенето на нови коли може да отслабне.
По-рано тази година клиентите трябваше да чакат с месеци за доста модели на Tesla. Вече не.
Tesla понижи цените в Китай тази есен и предлага редица начинания за продажба на клиенти на коли преди новата година. В Съединени американски щати Tesla предлага на купувачите на някои електрически автомобили заем от 7500 $ и гратис зареждане за 16 хиляди километра, в случай че се съгласят да одобряват доставка този месец.
Tesla, която не е дала отговор на молба за коментар, намали упованията си за напредък за цялата година през октомври, а основният финансов шеф Зак Киркхорн съобщи, че компанията чака да завърши годината малко под първичната си цел да увеличи доставките с 50%. Компанията е доставила към 936 хиляди коли на клиенти през 2021 година Тя ще би трябвало да достави над 1,4 млн. тази година, с цел да извърши първичната си цел.
„ Задава се стихия, само че след нея ще изгрее слънце “, разяснява Мъск по-рано този месец.
Водачите на електрически автомобили имат повече разновидности за избор. Tesla продължава да господства в Съединени американски щати, само че съперници като Ford Motor и Rivian Automotive набират скорост.
Мъск продаде акции на Tesla за над 39 милиарда $, откогато пазарната капитализация на компанията доближи връх. Той уточни присъединяване си в Twitter като причина за продажбите. Милиардерът купи обществената мрежа в договорка на стойност 44 милиарда $ през октомври, като Twitter пое към дълг за 13 милиарда $ в процеса. Той съобщи, че няма да продава повече акции на Tesla следващата година.
Продажбите на Мъск тормозиха вложителите, някои от които приканиха компанията да купи още веднъж лични акции за първи път. Мъск съобщи през октомври, че е евентуално доста назад изкупуване, като загатна за наново пазаруване на акции на стойност 5 милиарда до 10 милиарда $ през 2023 година Той наскоро предизвести, че няма да е рационално да изкупува акции и по-късно да се стигне до остра криза.
 
Източник: investor.bg
 
 
 
24 Дек 202240922 Дек 2022103321 Дек 202252021 Дек 2022119220 Дек 2022281619 Дек 2022356КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202285309 Дек 2022122117 Дек 2022118317 Дек 2022400
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР